Ronde van Vlaanderen
Mar
31
7:00 AM07:00

Ronde van Vlaanderen

  • Grote Markt Antwerpen, Vlaanderen, 2000 Belgium (map)
  • Google Calendar ICS

Zaterdag 31 maart 2018 wordt opnieuw een wielerfeest om naar uit te kijken! Een dag voor de profs rijden duizenden sportieve fietsers "hun" Ronde van Vlaanderen. Afzien op de nijdige hellingen en kasseistroken, genieten van de pittoreske, kronkelende wegen door het Vlaamse land en meegedreven worden door de niet te evenaren ambiance tijdens "We Ride Flanders".

Je hebt er de keuze uit 74, 138, 173 en 232km. De langste afstand vertrekt, net zoals bij de profs, vanuit Antwerpen en de andere drie tochten vanuit Oudenaarde.

View Event →
ELFSTEDENTOCHT
Sep
9
1:05 AM01:05

ELFSTEDENTOCHT

  • Grote Kerkstraat Leeuwarden, FR, 8911 Netherlands (map)
  • Google Calendar ICS
ZBS-11steden-9sept.jpg

Voor de tweede maal in de geschiedenis van Zurenborgsport organiseren we een monsterrit!! Een echte uitdaging, een heroïsche tocht, iets om samen voor te gaan,...

Deze keer vertrekken we niet in Parijs, maar rijden we een ELFSTEDENTOCHT. Vertrekplaats is Leeuwarden: de start van de Elfstedentocht voor schaatsers, maar tevens in 2018 de culturele hoofdstad van Europa. We passeren achtereenvolgens Alkmaar, Amsterdam, Leiden, Den Haag, Delft, Rotterdam, Dordrecht, Roosendaal en Breda en komen aan te Antwerpen. Goed voor zo'n 360 km!!

We vertrekken met de bus op zaterdagavond 8 september naar Leeuwarden om daar op zondag 9 september om 00.01u te vertrekken richting Zurenborg.  Aankomst voorzien rond 20u op de Dageraadplaats!
Deze tocht zal begeleid worden door motards en er zullen voldoende tussenstops voorzien worden.  Ook volgwagens zullen aanwezig zijn.
 
Heel deze tocht zullen we fietsen ten voordele van een goed doel: Artsen Zonder Grenzen. We willen deze mensen steunen met een mooi bedrag!

VIJFSTEDENTOCHT

Vind je 360 km toch een klein beetje lang dan bieden we ook een VIJFSTEDENTOCHT aan. Goed voor ongeveer 120 km. Je rijdt dan 's middags samen met de anderen mee vanaf Rotterdam. Ook hier zorgen we voor vervoer naar Rotterdam.

BEGELEIDING

We hebben ook enkele mensen nodig die bereid zijn de fietsers per auto te begeleiden.

MEER INFO BINNENKORT!

View Event →

Omloop van Vlaanderen
Mar
10
8:00 AM08:00

Omloop van Vlaanderen

Met de Omloop Van Vlaanderen trekt de Proximus Cycling Challenge naar het wielergekke Gent, thuis van de alom bekende Zesdaagse en fietsparadijs voor iedereen die zich liefst op 2 wielen verplaatst. Starten doe je in de schaduw van de Ghelamco Arena, waar voor één keer niet “Koning Voetbal” de plak zwaait. Het parcours leidt je naar de streek rond Zwalm en Brakel, over verschillende bekende en minder bekende hellingen en kasseistroken. Op jouw programma staan onder andere de Berendries, Molenberg, Ganzenberg en Paddestraat. Kortom, meer dan voldoende smaakmakers voor een schitterende, uitdagende toertocht!

Er is keuze uit drie afstanden:

  • 82 km (504 hoogtemeters)

  • 113 km (975 hoogtemeters)

  • 149 km (1447 hoogtemeters)

 

View Event →
Ename Classic
Mar
4
8:00 AM08:00

Ename Classic

Op zondag 4 maart bijt de Ename Classic de spits af en openen we het nieuwe Proximus Cycling Challenge seizoen in Herzele. Je hebt er keuze uit 4 afstanden: 35 km familietocht, 87 km, 116 km en 153 km. De parcours leiden je door de Vlaamse Ardennen waar we enkele bekende en minder bekende hellingen aan doen. De Ename Classic is trouwens de ideale voorbereiding op het zwaardere werk want we sparen je nog even van de hobbelige kasseien. Deze perfecte trainingstocht, die ook zonder kasseien voor voldoende uitdaging zal zorgen, wordt afgesloten zoals het hoort. Met een gratis Ename abdijbier, aangeboden door Brouwerij Roman!

 

View Event →
openingsfuif
Mar
2
8:00 PM20:00

openingsfuif

SAVE THE DATE!

Op 2 maart gaan we er weer voor. We vieren de start van het nieuwe wielerseizoen met een heuse openingsfuif.
Houd deze datum zeker vrij in je agenda! Meer gegevens volgen binnenkort.

We rekenen op jullie massale aanwezigheid om er een geweldige avond van te maken.

View Event →
Omloop Het Nieuwsblad
Feb
25
8:00 AM08:00

Omloop Het Nieuwsblad

Praktisch

In dé openingsklassieker van het wielerseizoen 2018 maak jij kennis met het volledig vernieuwde parcours van de Omloop Het Nieuwsblad. Kasseistroken als Haaghoek of Ruitersstraat, hellingen als de Eikenberg, Wolvenberg of de Leberg én een volledig vernieuwde mythische finale, je krijgt ze allemaal voor de wielen geschoven. Denk jij over het juiste stel benen te beschikken? Ga dan voor de 123 km (10 hellingen, 4 kasseistroken), start in Gent en kom aan in Ninove. Begin je het wielervoorjaar liever met een kortere afstand, dan zijn er de parcours van 88km (1 kasseistrook, 7 hellingen) en 62km (4 hellingen), die beiden zowel starten als aankomen in Ninove.

  • 62km - 487 hoogtemeters
  • 88km - 785 hoogtemeters
  • 123km - 966 hoogtemeters

 

View Event →
Indian Summer / Early Autumn Ride
Oct
8
8:30 AM08:30

Indian Summer / Early Autumn Ride

Deze rit word dit jaar voor de eerste keer georganiseerd. 
Bedoeling is een soort eigen toertocht te organiseren voor Zurenborgsport Members Only. 
Het vertrek is niet met de fiets aan het plein, maar we rijden met de auto naar Limburg en maken daar een mooie toer. Carpooling is dus de boodschap. 
Mix van mooi landschap, pittige hellingen en enkele pavés. 
Welke tocht het juist wordt is nog niet helemaal bepaald, we gaan kortelings nog een paar verkenningsritten doen. 
Het is rond de 90 à 100 km met een eigen bevoorrading in het midden. 
Meer info over inschrijven volgt kortelings!

View Event →
Ronde van Vlaanderen
Apr
1
7:00 AM07:00

Ronde van Vlaanderen

De Ronde van Vlaanderen is dé afspraak van het Vlaamse wielerseizoen. Voor wereldkampioen Peter Sagan, olympisch kampioen Greg Van Avermaet en de andere toppers, maar ook voor al wie zelf fietst! De Ronde van Vlaanderen Cyclo zal ook starten in Antwerpen en krijgt er een vierde afstand bij.

Zaterdag 1 april 2017 wordt opnieuw een wielerfeest om naar uit te kijken! Een dag voor de profs rijden duizenden sportieve fietsers "hun" Ronde van Vlaanderen. Afzien op de nijdige hellingen en kasseistroken, genieten van de pittoreske, kronkelende wegen door het Vlaamse land en meegedreven worden door de niet te evenaren ambiance tijdens "Vlaanderens Mooiste". 

ANTWERPEN NIEUWE STARTPLAATS - EXTRA AFSTAND

Nieuw voor deze editie is de invoering van een extra afstand over 180km zodat elke deelnemer een parcours op zijn maat kan terugvinden. Wie meerijdt, kan dus kiezen uit vier verschillende afstanden waarvan de twee langste tochten (180 en 230 km) vertrekken vanuit Antwerpen, net zoals bij de profs, en de twee kortere tochten (75 en 130 km) vanuit Oudenaarde

Voor de deelnemers die starten vanuit Antwerpen volgt er na de start op de Grote Markt een nieuwe aanloopstrook langs dé zeven steden en gemeenten van de Ronde (Sint-Niklaas, Hamme-Zogge, Berlare, Aalst, Erpe-Mere, Herzele en Zottegem) richting Vlaamse Ardennen en zijn mythische hellingen. Naast de bekende hellingen, zoals het tweeluik Oude Kwaremont Paterberg, is nu ook de Muur van Geraardsbergen opnieuw in het parcours opgenomen. 

De internationalisering van de Ronde van Vlaanderen Cyclo is al langer een feit en vorig jaar telde de tocht zelfs voor het eerst meer buitenlandse deelnemers dan Belgen. Iedereen wil in het spoor van de toppers "Flanders" rijden, zeker vanuit de Angelsaksische landen en Scandinavië is er steeds meer interesse in de Vlaamse koers. Vandaar dat de Ronde van Vlaanderen Cyclo vanaf nu in de communicatie de ondertitel "We Ride Flanders" krijgt. 

INSCHRIJVINGEN OPEN VANAF 1 NOVEMBER

Ook in 2017 worden er op vraag van de openbare instanties én om de veiligheid en rijcomfort op het parcours maximaal te kunnen garanderen slechts 16.000 deelnemers toegelaten. Er snel bij zijn is dus de boodschap als je zeker wil zijn van je startplaats. Inschrijven is mogelijk vanaf dinsdag 1 november.

SHUTTLEDIENST ZURENBORGSPORT

Wil je 's avonds met de bus mee terug van Oudenaarde naar Antwerpen?
klik hier

View Event →