Back to All Events

Ronde van Vlaanderen

De Ronde van Vlaanderen is dé afspraak van het Vlaamse wielerseizoen. Voor wereldkampioen Peter Sagan, olympisch kampioen Greg Van Avermaet en de andere toppers, maar ook voor al wie zelf fietst! De Ronde van Vlaanderen Cyclo zal ook starten in Antwerpen en krijgt er een vierde afstand bij.

Zaterdag 1 april 2017 wordt opnieuw een wielerfeest om naar uit te kijken! Een dag voor de profs rijden duizenden sportieve fietsers "hun" Ronde van Vlaanderen. Afzien op de nijdige hellingen en kasseistroken, genieten van de pittoreske, kronkelende wegen door het Vlaamse land en meegedreven worden door de niet te evenaren ambiance tijdens "Vlaanderens Mooiste". 

ANTWERPEN NIEUWE STARTPLAATS - EXTRA AFSTAND

Nieuw voor deze editie is de invoering van een extra afstand over 180km zodat elke deelnemer een parcours op zijn maat kan terugvinden. Wie meerijdt, kan dus kiezen uit vier verschillende afstanden waarvan de twee langste tochten (180 en 230 km) vertrekken vanuit Antwerpen, net zoals bij de profs, en de twee kortere tochten (75 en 130 km) vanuit Oudenaarde

Voor de deelnemers die starten vanuit Antwerpen volgt er na de start op de Grote Markt een nieuwe aanloopstrook langs dé zeven steden en gemeenten van de Ronde (Sint-Niklaas, Hamme-Zogge, Berlare, Aalst, Erpe-Mere, Herzele en Zottegem) richting Vlaamse Ardennen en zijn mythische hellingen. Naast de bekende hellingen, zoals het tweeluik Oude Kwaremont Paterberg, is nu ook de Muur van Geraardsbergen opnieuw in het parcours opgenomen. 

De internationalisering van de Ronde van Vlaanderen Cyclo is al langer een feit en vorig jaar telde de tocht zelfs voor het eerst meer buitenlandse deelnemers dan Belgen. Iedereen wil in het spoor van de toppers "Flanders" rijden, zeker vanuit de Angelsaksische landen en Scandinavië is er steeds meer interesse in de Vlaamse koers. Vandaar dat de Ronde van Vlaanderen Cyclo vanaf nu in de communicatie de ondertitel "We Ride Flanders" krijgt. 

INSCHRIJVINGEN OPEN VANAF 1 NOVEMBER

Ook in 2017 worden er op vraag van de openbare instanties én om de veiligheid en rijcomfort op het parcours maximaal te kunnen garanderen slechts 16.000 deelnemers toegelaten. Er snel bij zijn is dus de boodschap als je zeker wil zijn van je startplaats. Inschrijven is mogelijk vanaf dinsdag 1 november.

SHUTTLEDIENST ZURENBORGSPORT

Wil je 's avonds met de bus mee terug van Oudenaarde naar Antwerpen?
klik hier

Later Event: April 9
53x11 Classic