Indian Summer / Early Autumn Ride
Oct
8
8:30 AM08:30

Indian Summer / Early Autumn Ride

Deze rit word dit jaar voor de eerste keer georganiseerd. 
Bedoeling is een soort eigen toertocht te organiseren voor Zurenborgsport Members Only. 
Het vertrek is niet met de fiets aan het plein, maar we rijden met de auto naar Limburg en maken daar een mooie toer. Carpooling is dus de boodschap. 
Mix van mooi landschap, pittige hellingen en enkele pavés. 
Welke tocht het juist wordt is nog niet helemaal bepaald, we gaan kortelings nog een paar verkenningsritten doen. 
Het is rond de 90 à 100 km met een eigen bevoorrading in het midden. 
Meer info over inschrijven volgt kortelings!

View Event →
Ronde van Vlaanderen
Apr
1
7:00 AM07:00

Ronde van Vlaanderen

De Ronde van Vlaanderen is dé afspraak van het Vlaamse wielerseizoen. Voor wereldkampioen Peter Sagan, olympisch kampioen Greg Van Avermaet en de andere toppers, maar ook voor al wie zelf fietst! De Ronde van Vlaanderen Cyclo zal ook starten in Antwerpen en krijgt er een vierde afstand bij.

Zaterdag 1 april 2017 wordt opnieuw een wielerfeest om naar uit te kijken! Een dag voor de profs rijden duizenden sportieve fietsers "hun" Ronde van Vlaanderen. Afzien op de nijdige hellingen en kasseistroken, genieten van de pittoreske, kronkelende wegen door het Vlaamse land en meegedreven worden door de niet te evenaren ambiance tijdens "Vlaanderens Mooiste". 

ANTWERPEN NIEUWE STARTPLAATS - EXTRA AFSTAND

Nieuw voor deze editie is de invoering van een extra afstand over 180km zodat elke deelnemer een parcours op zijn maat kan terugvinden. Wie meerijdt, kan dus kiezen uit vier verschillende afstanden waarvan de twee langste tochten (180 en 230 km) vertrekken vanuit Antwerpen, net zoals bij de profs, en de twee kortere tochten (75 en 130 km) vanuit Oudenaarde

Voor de deelnemers die starten vanuit Antwerpen volgt er na de start op de Grote Markt een nieuwe aanloopstrook langs dé zeven steden en gemeenten van de Ronde (Sint-Niklaas, Hamme-Zogge, Berlare, Aalst, Erpe-Mere, Herzele en Zottegem) richting Vlaamse Ardennen en zijn mythische hellingen. Naast de bekende hellingen, zoals het tweeluik Oude Kwaremont Paterberg, is nu ook de Muur van Geraardsbergen opnieuw in het parcours opgenomen. 

De internationalisering van de Ronde van Vlaanderen Cyclo is al langer een feit en vorig jaar telde de tocht zelfs voor het eerst meer buitenlandse deelnemers dan Belgen. Iedereen wil in het spoor van de toppers "Flanders" rijden, zeker vanuit de Angelsaksische landen en Scandinavië is er steeds meer interesse in de Vlaamse koers. Vandaar dat de Ronde van Vlaanderen Cyclo vanaf nu in de communicatie de ondertitel "We Ride Flanders" krijgt. 

INSCHRIJVINGEN OPEN VANAF 1 NOVEMBER

Ook in 2017 worden er op vraag van de openbare instanties én om de veiligheid en rijcomfort op het parcours maximaal te kunnen garanderen slechts 16.000 deelnemers toegelaten. Er snel bij zijn is dus de boodschap als je zeker wil zijn van je startplaats. Inschrijven is mogelijk vanaf dinsdag 1 november.

SHUTTLEDIENST ZURENBORGSPORT

Wil je 's avonds met de bus mee terug van Oudenaarde naar Antwerpen?
klik hier

View Event →
Omloop Het Nieuwsblad
Feb
26
8:00 AM08:00

Omloop Het Nieuwsblad

Praktisch

Rij zelf dé openingsklassieker van het nieuwe wielerseizoen én van de Proximus Cycling Challenge! Daags na de profs kan jij je benen testen op het parcours van ‘Omloop het Nieuwsblad’. Hoe verteer jij de eerste hellingen en kasseistroken van het jaar?

START EN AANKOMST

't Kuipke, Citadelpark, 9000 Gent

AFSTANDEN EN VERTREKUREN

70km: 08u00-11u00
105km: 08u00-10u00

TARIEVEN

Leden WBV en VWB: 8 EUR
Niet-leden: 10 EUR

OPENINGSUREN BEVOORRADINGEN

Bevoorrading 1: Sint-Martinusplein, Velzeke (Zottegem)
Na 43km voor parcours 70km
Na 77km voor parcours 105km
Open: 09u00
Gesloten: 14u00

Bevoorrading 2: Droesbekeplein, Oudenaarde
Na 37km voor parcours 105km
Open: 09u00
Gesloten: 12u00

View Event →
6 uren van Halle
Feb
11
2:00 PM14:00

6 uren van Halle

ESTAFETTE-MTB-WEDSTRIJD

 

Locatie: Dorpsplein Halle Zoersel

Datum: Zaterdag 11 februari 2017

Startuur: 14u, aankomst omstreeks 20u

De 6u van Halle Zoersel is een mountainbike evenement waarbij solo rijders of ploegen van maximum 4 renners gedurende 6u tijd zoveel mogelijk ronden van ± 5.5km proberen afleggen. Het centrale punt van het gebeuren is het dorpsplein van Halle Zoersel, op dit plein zal een wisselzone voorzien worden. Voor de supporters zal er en grote verwarmde tent geplaatst worden waar men de nodige hapjes en drank kan verkrijgen. Ook zal er midden op het parcours een ‘bosbar’ gezet worden waar de supporters hun favorieten kunnen aanmoedigen.

 

Belangrijk om weten is dat het evenement voor een groot deel in het donker zal plaatsvinden. Vooral voor de renners is het daarom belangrijk om genoeg licht te voorzien.

 

Na de aankomst is er een leuke afterparty met prijs uitreiking voor de laureaten in de verschillende categorieën.

 

De verschillende categorieën zijn:

 

  1. Heren solo
  2. Dames solo
  3. Teams heren
  4. Teams dames
  5. Teams gemengd
  6. Teams masters (+40)

 

Lees zeker ons reglement voor meer info omtrent de gang van zaken tijdens het evenement.

 

Wij voorzien ook verwarmde kleedkamers, douches en genoeg toiletten om de dag zo aangenaam mogelijk te maken. Ook zal er een grote afspuitstand voorzien worden en bewaakte fietsstalling ter hoogte van de kleedkamers. Voor de renners zal er tijdens de 6u een uitgebreide bevoorrading zijn zodat zij genoeg energie hebben om er vol voor te gaan.

View Event →
warmathon
Dec
21
2:00 PM14:00

warmathon

Loop warm voor meer dan 1.000 goede doelen tijdens de Warmathon van Music for Life op woensdag 21 december van 14 tot 20 uur in het Rivierenhof. Wil je meer info of wil je inschrijven, klik dan op deze link. Lopen voor een goed doel ... fantastisch, toch?

View Event →